Eendenborstfilet met sinaasappelsaus, witloof en kroketten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak kruiselings ondiepe insnijdingen in de vetlaag van elke eendenborstfilet. Kruid met peper en zout.
-
2
Smelt een klont boter in een koekenpan op een matig vuur. Leg de filets op de velkant in de boter en geef het vlees een goudbruin korstje. Leg de filets in een ovenschaal en gaar 15 minuten in de oven. Haal de filets uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
-
3
Breng voor de sinaasappelsaus het braadvocht van de eend, het sap van de sinaasappel en de sinaasappelschil aan de kook. Los het maïszetmeel op in wat water en giet bij de saus. Kruid met peper en zout.
-
4
Maak het witloof schoon, halveer de stronken en verwijder de harde kern. Verhit een klontje boter in een pan en roer er de suiker door. Leg het witloof met de snijkant naar beneden in de boter. Bak 5 minuten. Blus met wat water, zet het deksel op de pan en laat 10 minuten sudderen. Breng op smaak met de peterselie, peper en zout.
-
5
Snij de eendenborstfilets in plakjes en serveer er het witloof, de kroketjes en de saus bij. Lekker met kroketten.