Garnalencocktail met quinoa en komkommer
bereiding
-
1
Laat de yoghurt een nacht uitlekken in een theedoek zodat je stevige yoghurt of hangop krijgt.
-
2
Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen en roer goed los. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
-
3
Snij het loof van de radijzen. Spoel de knolletjes en snij ze in fijne plakjes. Spoel de komkommer, snij overlangs in de helft en lepel de zaadjes eruit. Snij in fijne halve maantjes. Maak de lente-ui schoon en snij in fijne ringen. Spoel het basilicum, de koriander en de dille. Hou enkele blaadjes apart en snipper de rest fijn. Meng de groene kruiden onder de quinoa.
-
4
Kook de kwarteleitjes in 1 minuut bijna gaar in kokend water. Laat even afkoelen, pel ze en snij ze doormidden.
-
5
Maak een salade van de quinoa, komkommer, radijsjes, kwarteleitjes en lente-ui en besprenkel met wat wittewijnazijn. Lepel er flink wat grijze garnalen over. Werk af met enkele takjes waterkers en een partje limoen.