Schelvis op rozemarijnstokje met groene salade
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aardappelen zorgvuldig en snij in partjes. Schik in een ovenschaal, overgiet rijkelijk met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Snij de bol knoflook doormidden, hou een paar teentjes apart en schik de rest tussen de aardappelen. Steek er hier en daar wat van de extra rozemarijn tussen en gaar de aardappelen 30 à 40 minuten in de oven.
-
2
Snij de schelvis in hapklare stukjes en de limoen in dunne schijfjes. Rijg telkens afwisselend een plakje limoen en een stukje schelvis op een rozemarijnstokje.
-
3
Schik de brochettes in een ovenschaal, overgiet met wat olijfolie en de witte wijn en breng verder op smaak met peper en zout. Zet de vis de laatste 10 minuten bij de aardappeltjes in de oven.
-
4
Maak ondertussen de groene groenten schoon en gril ze in een hete grillpan met wat olijfolie. Kruid met peper en grof zeezout en serveer bij de schelvisbrochettes, samen met de geroosterde aardappelen.