Witloofsalade met zalm
bereiding
-
1
Borstel de champignons schoon en snij ze in fijne plakjes.
Snij ook de zalmfilet (zonder vel of graten) in flinterdunne plakjes.
Maak het witloof schoon, verwijder het bittere kroontje en snij de stronkjes in fijne staafjes.
Schil de appel en snij in fijne partjes.
Besprenkel de appel en het witloof meteen met citroensap zodat ze niet verkleuren.
Spoel de posteleinblaadjes, dep goed droog en snij fijn.
-
2
Pers de sinaasappels en laat het sap met de fijne suiker inkoken tot een lichte stroop. Leng aan met de olijfolie. Kruid met peper en zout.
Laat de vinaigrette op kamertemperatuur afkoelen.
-
3
Verdeel de zalmplakjes over de borden, lepel er de sinaasappelvinaigrette over. Leg er de champignons en de appel bij en bestrooi met postelein, kervel en dragon.
-
4
Halveer de granaatappel en lepel er de pitjes uit. Werk de salade ermee af. Serveer gekoeld, maar niet ijskoud met stokbrood of ciabatta.
Voorbereiding
Voor de vinaigrette