Snelle gazpacho met tomaat, komkommer en paprika
bereiding
-
1
Snijd de sjalot, het teentje knoflook, de rode paprika, de bleekselderij en de komkommer grof en doe in een hoge kan.
-
2
Voeg de hele inhoud van het blik tomatenblokjes, de olijfolie en het citroensap toe en mix tot een glad geheel.
-
3
Voeg nog ca. een half tot 1 blik water toe om de gewenste dikte te krijgen. Breng op smaak met zout en tabasco en zet minimaal 2 uur koud in de koelkast.
-
4
Roer de soep vlak voor het serveren goed door en garneer met ringen lente-ui en miniblokjes van de gele paprika.
Ingrediënten voor
4 personen- sjalot (gepeld)1
- knoflook (gepeld)1 teentje
- paprika's (rood en geel, schoongemaakt)2
- bleekselder (harde draden verwijderd)1 stengel
- komkommer (zonder schil)1
- tomatenblokjes (op sap)1 blikje
- olijfolie2 el
- citroen (het sap ervan)1
- tabasco (naar smaak)
- lente-uitjes (in ringen)1
- zout