Zalm-teriyaki-satés met rijst
bereiding
-
1
Spoel de zalm af, dep droog en snij in kleine rechthoekige blokjes. Pers de limoen uit. Druppel 4 el teriyakisaus, het limoensap en 2 el sesamolie over de zalm en laat ‘m ongeveer 30 minuten afgedekt marineren in de koelkast.
-
2
Spoel de lente-uitjes en snij het wit in stukken die zo groot zijn als de stukken zalm. Snij het groen van de lente-uitjes in fijne ringen.
-
3
Gaar de rijst in zout water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de zalm uit de marinade, steek de stukken afwisselend met de stukken lente-ui op houten stokjes. Verhit de rest van de sesamolie in een grillpan en laat de satés hierin aan elke kant 4 minuten braden op een matig vuur.
-
4
Laat de suiker in een andere pan smelten op een matig vuur. Voeg de kastanjes toe en wentel ze erin tot ze gekaramelliseerd zijn. Meng de kastanjes door de rijst en werk af met het groen van de lente-uitjes. Druppel de rest van de teriyakisaus over de zalmsatés en serveer.