Recept

Amerikaans gehaktbrood met bacon

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de esdoornsiroop met de ketchup en de azijn. Zet aan de kant.

  2. 2

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Stoof glazig in wat olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Maak de paprika en wortel schoon en snij in kleine blokjes.

  3. 3

    Klop de eieren los met de mosterd, tijm en worchestershiresaus en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Meng het gehakt met de paprika- en wortelblokjes, de spinazie, maïskorrels, het ei-mengsel en het paneermeel. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Beboter een cakeblik en doe er het gehakt in. Bestrijk het vlees met de esdoornsiroopsaus. Leg er de speklapjes op. Bak het vlees 1 uur in de oven.
    Tip: Lekker met puree en gestoofde kerstomaatjes.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Amerikaans gehaktbrood met bacon

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!