Boterham met kalkoenfilet, cranberrychutney en geitenkaas
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de kalkoenfilet met peper en zout en bak rondom rond aan in een scheut olijfolie in een pan. Leg in een ovenschaal en zet nog 25 à 30 minuten in de oven. Laat afkoelen.
-
2
Snipper de rode ui en de appel fijn. Doe de veenbessen, de rode ui, de appel, de rodewijnazijn, de bruine suiker, de geraspte gember, de rozijnen en wat peper in een pannetje.
-
3
Kook tot de smaken goed gemengd zijn en de chutney is ingedikt (dit duurt ongeveer 10 minuten bij verse veenbessen, en 25 minuten bij diepvriesbessen). Proef en voeg eventueel suiker of azijn toe. Laat afkoelen.
-
4
Besmeer de boterham met verse geitenkaas en beleg met rucola, kalkoenfilet, en chutney. Leg er een sneetje brood op.
Tip: Extra: lekker met een appel en zoute granola in de brooddoos.