Amandel-chocolade brownies
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verspreid de amandelen op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif 6 à 8 minuten in de voorverwarmde oven tot de amandelen goudbruin en knapperig zijn. Hak ze grof.
-
2
Smelt de boter en de chocolade au bain-marie. Neem van het vuur en klop er de suiker en de eieren - een voor een - onder. Schep er voorzichtig het gezeefde bakpoeder, de bloem, het cacaopoeder en het melkpoeder onder. Voeg de helft van de amandelen en de cacaonibs toe. Breng op smaak met een snuifje grof zeezout.
-
3
Verspreid het browniebeslag over een met bakpapier beklede bakplaat en strijk glad. Bestrooi met de rest van de amandelen en cacao nibs en zet 45 minuten in de voorverwarmde oven. Prik met een vork of spiesje om te controleren of de brownie klaar is. De binnenkant mag nog een beetje zacht zijn.
-
4
Laat volledig afkoelen, snij in blokjes en bewaar (tot 5 dagen) in een goed afgesloten tupperware doosje.