Brownie met karamelsaus en noten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Rooster de noten in een droge pan. Vet de bakvorm in met boter.
-
2
Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Roer tot de boter volledig door de chocolade is opgenomen.
-
3
Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker schuimig. Voeg beetje bij beetje de gezeefde bloem toe. Spatel de chocolade door het mengsel, en voeg de pecannoten toe. Giet het beslag in de bakvorm en schuif 20 minuten in de oven. Laat nog een uurtje afkoelen op een rooster.
-
4
Doe de suiker en het water in een kookpot en laat zo’n 10 minuten inkoken tot een goudbruine karamel. Probeer niet te roeren. Neem van het vuur en giet er al roerend de room bij. Laat afkoelen, en werk eventueel af met grof zeezout.
-
5
Geef vanille-ijs en de homemade karamelsaus bij de brownie. Lekker met nog een paar verkruimelde pecannoten.