Eendenborst met gemengd slaatje
bereiding
-
1
Maak met een scherp mes enkele insnijdingen in het vel en kruid de filets met peper en zout. Verhit 2 el boter in een pan en braad de eendenborstfilets 8 minuten op de velkant op een klein tot matig vuur. Keer ze vervolgens om en braad ze nog 5 minuten op de vleeskant. Overgiet af en toe met braadvocht.
-
2
Neem het vlees uit de pan en wikkel in aluminiumfolie, laat 7 tot 10 minuten rusten.
-
3
Spoel de sla, zwier droog en scheur in hapklare stukken.
-
4
Maak een dressing met de azijn, de mosterd en het appeldiksap, roer er 2 el olie doorheen en kruid met peper en zout.
-
5
Verdeel de sla over 4 borden en druppel de dressing eroverheen. Haal de eendenborsten uit de folie en braad ze in nog eens 1 minuut aan beide kanten knapperig in de hete pan. Kruid met zout en peper, snij ze in sneetjes en schik ze op de sla.
Tip: Voeg wat gesnipperde radicchio en een gesneden appel toe aan het slaatje voor nog meer smaak.