Recept

Salade van witloof en waterkers met eend à l'orange

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassieker met eend, maar nu eens verwerkt in een salade. Een recept voor de gedroogde eendenborst vind je hier, maar je kunt ze eventueel ook vervangen door plakjes gerookte eendenborst die je kant-en-klaar in de supermarkt koopt.

Weet je niet hoe je een sinaasappel à vif schilt? Wij maakten er een video over.

 

bereiding
  1. 1

    Snij het onderste stukje van de stronkjes witloof. Maak de blaadjes los en halveer ze in de lengte. Snij de appels in hun geheel in plakjes op de mandoline, besprenkel ze met het sap van de citroen. Spoel de waterkers, haal de blaadjes van de dikste takjes, de dunne takjes mag je zo laten. Pers 1 sinaasappel. Schil de overige 3 sinaasappels à vif, maak de partjes los tussen de vliesjes.

  2. 2

    Meng het sinaasappelsap met de olijfolie en de hazelnootolie. Doe er de mosterd bij, kruid met peper en zout en klop tot een vinaigrette.

  3. 3

    Verdeel de groenten en het fruit over de borden, leg er de gedroogde eendenborst, in plakjes, bovenop en overgiet met wat van de vinaigrette.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade van witloof en waterkers met eend à l'orange

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!