Recept

Kip in champagnesaus met granaatappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpaking. Pel en snipper de sjalot. Snij het brood in blokjes. Halveer de granaatappel en duw de pitten eruit. Spoel en snipper de verse kruiden. 

  2. 2

    Bak de croutons samen met de helft van de verse kruiden en de helft van de sjalot goudbruin in boter.
     

  3. 3

    Maak de saus. Breng de gevogeltefond en de champagne aan de kook en laat 15 minuten op hoog vuur reduceren. 

  4. 4

    Kruid de kip met peper en zout en schroei ze goudbruin aan beide kanten in boter. Wikkel in aluminiumfolie en hou warm.

  5. 5

    Meng de couscous met de rest van de sjalot, de rest van de kruiden en de granaatappelpitjes. 

  6. 6

    Bind de saus met ijskoude klontjes boter. Serveer de kip met de croutons, de couscous en de saus. 

    Tip: Ook lekker met witte wijn of witte porto in plaats van champagne.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kip in champagnesaus met granaatappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!