Spaanse stoofpot met chorizo
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de chorizo in een stoofpan op een zacht vuurtje tot de olie vrijkomt, haal de worst uit de pan.
-
2
Fruit in de chorizo-olie eerst de ui, dan de selder en vervolgens ook de wortelen glazig.
-
3
Voeg daarna de stukjes aardappel, knoflook, de chilipeper en laurierblaadjes toe, kruid met Pimenton de la vera en laat 5 minuten stoven.
-
4
Rooster ondertussen de kerstomaten 10 à 15 minuten in de oven in een ovenschaal met een beetje olijfolie.
-
5
Overgiet de stoofpot met warme kippenbouillon, breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 10 minuten zachtjes koken of tot het een beetje ingedikt is.
-
6
Doe de chorizo, en de linzen erbij, en laat nog 5 minuten doorwarmen.
-
7
Werk af met geroosterde tomaten. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met zure room en snuifje pimenton.