Tortilla met aardappel,chorizo en plakjes tomaat
bereiding
-
1
Pel de ui en snij hem in reepjes. Pel en pers de knoflook. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Spoel de tomaat en snij ze in blokjes. Pel de chorizo en snij hem in blokjes of reepjes. Klop de eieren op met de zure room en kruid ze met peper en zout.
-
2
Bak de chorizo licht krokant in een pan zonder vetstof. Giet de chorizo uit de pan op keukenpapier. Voeg een goede scheut olijfolie toe aan de pan en bak de aardappelen en de ui op een laag vuur zacht met een scheutje water.
-
3
Voeg de knoflook, de tomaat, de chorizo en het eimengsel toe. Laat de tortilla 5 minuten bakken. Verwarm de oven voor op de grillstand en zet de tortilla nog even onder de grill tot de eieren net gaar zijn.
-
4
Leg een bord op de pan, draai de pan om en laat de tortilla op het bord glijden. Serveer de tortilla met de peterselie.