Recept

Pompoensoep met limoenroom en pittige kikkererwten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de pompoen, uien en de knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat. Bedruppel met olijfolie en kruid met peper zout. Zet een uur in de oven tot de pompoen zacht is. Laat afkoelen. 

  2. 2

    Schep het vruchtvlees uit de pompoen en doe in een diepe pan. Verwijder de schil van de ui en de knoflook en voeg bij de pompoen. Voeg de bouillon en een halve liter water toe, breng aan de kook en mix glad. Warm nog goed door. Kruid eventueel bij met peper en zout. 

  3. 3

    Bak de kikkererwten krokant in wat olijfolie. Kruid met de cayennepeper, het paprikapoeder, peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier. Klop de room lichtjes stijf en schep er de limoenrasp onder. Schep de soep in kommen en werk af met de room, de kikkererwten en een takje koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoensoep met limoenroom en pittige kikkererwten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!