Wortel-kardemomcake met gemberfrosting en pecannoten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed twee springvormen met bakpapier. Meng in een grote kom de suiker, de olie, de eieren, de melk en het vanille-extract.
-
2
Meng in een tweede kom de bloem met het bakpoeder, de kardemom, het gemberpoeder, de kaneel en het zout. Voeg de geraspte wortel en de kokos toe. Voeg geleidelijk het eiermengsel toe en meng tot een homogeen beslag.
-
3
Verdeel over de twee vormen en bak 30 minuten in de oven. Controleer met een metalen pen komt die er droog uit, dan is de cake klaar. Laat afkoelen, halveer 1 cake horizontaal. Zo krijg je 1 dikke en twee dunnere lagen.
-
4
Klop de room stijf met de poedersuiker. Roer de roomkaas met de zachte boter, de opgeklopte room, het vanille-extract en het gemberpoeder voorzichtig tot een homogene crème.
-
5
Verdeel 1/2 van de crème over de onderste biscuithelft. Leg er de tweede biscuithelft bovenop, terug een laag crème en ten slotte de bovenkant op.
-
6
Lepel de rest van de crème op de bovenkant en de rand van de taart, werk af met de pecannoten.