Recept

Upside down rabarbercake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een Sana-proof dessert!

Natalie tipt! “Dit is een smeuïge en compacte cake, maar voeg sowieso nog bakpoeder toe om ‘m iets lichter te maken.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Bekleed een vierkante bakvorm van 23 x 23 cm met bakpapier. Schil de zoete aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Kook ze gaar, giet ze af en mix ze fijn in de blender.

  2. 2

    Klop de eieren los samen met de plantaardige olie en 4 eetlepels honing. Schep er de zoeteaardappelpuree onder. Meng het amandelmeel met het bakpoeder en een snuifje zout. Voeg het meelmengsel toe aan het zoeteaardappelmengsel en meng tot een glad beslag. Hak de noten grof en schep ze mee onder het beslag.

  3. 3

    Halveer de rabarberstengels in de lengte en snij ze in stukken van verschillende grootte. Schik ze op de bodem van de bakvorm en besprenkel ze met 2 eetlepels honing. Stort het beslag erop en bak de cake 40 à 45 minuten in de oven.

  4. 4

    Haal de cake uit de oven. Laat hem eerst 10 minuten afkoelen in de vorm, ontvorm hem en draai hem met behulp van een bord om. Laat de cake nog 10 minuten rusten en haal dan voorzichtig het bakpapier weg. Werk de cake af met de extra gehakte pecannoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Upside down rabarbercake

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!