Recept

Krokante knolselder met truffeltapenade en een gepocheerd eitje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de knolselder en snij de knol in 12 plakken van ongeveer 1 cm dik. Kruid met peper en zout. 

  2. 2

    Kluts 2 eieren los in een diep bord. Doe de bloem en de panko in twee andere diepe borden. Haal de plakken knolselder eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de panko. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 30 minuten in de oven.

  3. 3

    Pocheer de overige 6 eieren elk apart in water met een scheutje azijn. Stoof de spinazie enkele minuten in olijfolie. Kruid met peper en zout. 

  4. 4

    Maak de tapenade. Stoof de sjalot en de knoflook in olijfolie. Voeg de champignons toe en bak goudbruin. Doe alles in een blender, samen met de olijven, peterselie, truffel en een scheutje olijfolie en mix fijn. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel telkens 2 plakken knolselder op de borden, besmeer ze lichtjes met wat roomkaas en lepel er wat truffeltapenade op. Verdeel er de spinazie over en leg er een gepocheerd eitje op. Werk af met wat geraspte truffel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Krokante knolselder met truffeltapenade en een gepocheerd eitje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!