Aardpeersoep met truffeltapenade
bereiding
-
1
Maak de soep. Pel en snipper de uien en de knoflook. Maak de preiwitten schoon en snij ze in ringen. Schil de aardperen en snij ze in blokjes.
-
2
Verhit olijfolie in een diepe pan en fruit er de ui en knoflook in aan. Voeg de prei en de aardpeer toe en kruid de groenten met peper en zout. Blus ze met de bouillon en laat de soep 30 minuten op een zacht vuur sudderen.
-
3
Voeg de roomkaas toe aan de soep. Mix de soep en breng ze op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Zeef ze voor een nog gladder resultaat.
-
4
Verwarm de oven voor op 180°C. Steek sterren uit het bladerdeeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met de melk en bak de sterrenin 5 à 8 minuten goudbruin en krokant in de oven. 5 Serveer de soep met een lepeltje truffeltapenade,de tuinkers en de kerststerren.