Varkens-côte à l ‘os met zoete-aardappelpuree, zwarte linzen en peterseliewortel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappelen en doe ze in een kookpot. Schenk er de kokosmelk bij en vul aan met water tot ze onder staan. Doe er de steranijs, salie, jeneverbessen, peper en grof zeezout.
-
2
Giet af, hou wat kookvocht bij. Verwijder de smaakmakers en mix de zoete aardappel in de blender tot een mooie gladde ‘zalf’. Voeg eventueel wat kookvocht toe en een beetje boter om de puree smeuïger te maken.
-
3
Kook de linzen gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af en laat er een klontje boter onder smelten. Pel en snipper de sjalot. Stoof de linzen aan met de sjalot en kruid met peper en zout.
-
4
Schil de peterseliewortel, snij overlangs in vieren en schik in een ovenschaal. Overgiet met wat olijfolie, schik er de knoflook, tijm en salie bij en gaar 15 minuten in de oven.
-
5
Grill de côte à l’os in wat boter en olijfolie langs beide kanten. Gaar nog 5 à 10 minuten in de oven. Hou de vleesjus bij.
-
6
Serveer de côte à l’os met wat zoete-aardappelpuree, de linzen, geroosterde peterseliewortel en wat van de vleesjus.