Recept

Côte à l'os met Provençaalse kruiden

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker malse côte à l'os op de barbecue, met een lekkere marinade hou je hem sappig.

bereiding
  1. 1

    Kneus de gedroogde kruiden goed in een vijzel. Voeg de sjalot en knoflook toe. Kruid met peper en zout en meng er de olijfolie onder.

  2. 2

    Strijk het vlees in met de marinade, bewaar de rest voor tijdens het bakken. Laat de côte à l'os minstens 2 uur marineren in de koelkast.

  3. 3

    Leg het vlees op een hete barbecue en schroei het aan beide kanten dicht. Leg het op een hogere rooster verder van het vuur en laat nog 15 à 20 minuten garen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Côte à l'os met Provençaalse kruiden

Ingrediënten voor

4 personen
  • côte à l'os (dry aged, ongeveer 1 kg)1
  • Voor de marinade
  • sjalot (gesnipperd)1
  • knoflook2 teentjes
  • verse rozemarijn (enkele takjes)
  • gedroogde tijm1 kl
  • gedroogde marjolein1 kl
  • gedroogde rozemarijn1 kl
  • gedroogde oregano1 kl
  • olijfolie100 ml
  • peper en zout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!