Côte à l'os met Provençaalse kruiden
bereiding
-
1
Kneus de gedroogde kruiden goed in een vijzel. Voeg de sjalot en knoflook toe. Kruid met peper en zout en meng er de olijfolie onder.
-
2
Strijk het vlees in met de marinade, bewaar de rest voor tijdens het bakken. Laat de côte à l'os minstens 2 uur marineren in de koelkast.
-
3
Leg het vlees op een hete barbecue en schroei het aan beide kanten dicht. Leg het op een hogere rooster verder van het vuur en laat nog 15 à 20 minuten garen.
Ingrediënten voor
4 personen- côte à l'os (dry aged, ongeveer 1 kg)1
Voor de marinade
- sjalot (gesnipperd)1
- knoflook2 teentjes
- verse rozemarijn (enkele takjes)
- gedroogde tijm1 kl
- gedroogde marjolein1 kl
- gedroogde rozemarijn1 kl
- gedroogde oregano1 kl
- olijfolie100 ml
- peper en zout