Clementinecakejes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Rasp de schil van 1 clementine en pers de vrucht uit. Schil de andere clementines met een scherp mes tot op het vruchtvlees. Snij ze in dikke plakken.
-
2
Beboter 6 individuele puddingvormpjes en schep in elk vormpje 1 eetlepel golden syrup. Leg er een plakje clementine in.
-
3
Mix de eieren met de bruine suiker tot een luchtig geheel. Voeg gesmolten boter, bloem, cacaopoeder en amandelpoeder toe. Voeg dan het sap en de geraspte schil van de clementine, de gember en de kaneel toe.
-
4
Verdeel de vulling over de vormpjes en dek ze af met aluminiumfolie.
-
5
Vul een ovenschaal tot de helft met warm water. Zet er de vormpjes in en zet 30 minuten in de oven.
-
6
Warm de confituur op. Klop de room stijf met de poedersuiker. Ontvorm de cakejes voorzichtig. Serveer met de sinaasappelconfituur en slagroom naar smaak.