Pompoenburgers met avocadocrème en aioli
bereiding
-
1
Meng alle ingrediënten voor de aioli. Maak de avocadocrème. Plet het vruchtvlees van de avocado en breng op smaak met peper, zout en een beetje limoensap. Bewaar beide koel.
-
2
Schil de pompoen en stoom de blokjes gaar. Meng ze samen met de rest van burgeringrediënten - behalve de havermout en het ei - in de blender en mix. Doe er op het laatst de havermout bij en mix goed. Meng er met de hand het ei doorheen. Dek af met vershoudfolie en laat een paar uur opstijven in de koelkast.
-
3
Maak de broodjes klaar. Bestrijk ze ruim met aioli en beleg met sla.
-
4
Verhit een paar eetlepels olie in een koekenpan en bak de burgers bruin aan iedere kant. Leg op de broodjes. Schep er wat van de avocadocrème over en dek af met het hoedje.
Tip: Serveer de burgers met pompoen-bbq-saus.