Everzwijnstoofpotje in rode wijn met appelmoes
bereiding
-
1
Pel en snipper de uien. Smelt een klont boter in een diepe pan en bak de uien goudbruin. Voeg de spekblokjes toe en bak krokant. Doe er de champignons bij en bak even mee.
-
2
Bak het vlees in een koekenpan in hete boter goudbruin. Kruid met peper en zout. Schep het vlees samen met de bloem al roerend onder de ui en het spek. Voeg de laurierblaadjes en kaneel toe. Giet er de rode wijn bij en roer er ook de in stukjes gesneden peperkoek, de mosterd en bessenconfituur onder. Zet het deksel op de pot en laat op een zacht vuur 2 uur garen. Roer regelmatig in de pot.
-
3
Maak de appelmoes. Schil de appelen en snij in kleine stukjes. Breng ze samen met het water in een pan aan de kook. Voeg de suiker en steranijs toe. Laat 20 minuten zachtjes sudderen tot de appels zacht zijn.
-
4
Serveer de stoofpot met de appelmoes. Werk af met enkele takjes peterselie.
Lekker met gekookte aardappelen.