Wildstoverij van everzwijn
bereiding
-
1
Verhit in een stoofpot een klont boter. Kruid het stoofvlees met peper en zout. Bak het stoofvlees in enkele minuten mooi bruin. Haal het vlees uit de pan.
-
2
Smelt weer een klontje boter in de pot en stoof de ui en de knoflook aan. Voeg de rode wijn toe en laat tot de helft inkoken. Doe het aangebakken vlees weer in de pan, samen met de wildfond. Besmeer de sneetjes peperkoek met de mosterd en leg op het stoofvlees. Zet een deksel op de pot en laat 90 minuten zachtjes stoven.
-
3
Snij de grote boschampignons klein en bak ze aan in een klontje boter. Voeg nu de gebakken boschampignons, de chocolade en 100 g van de veenbessen toe aan het stoofpotje, laat nog 15 minuten zachtjes verder sudderen. Bind de saus met donkere roux en breng verder op smaak met peper en zout.
-
4
Serveer met de overige 200 g veenbessen.