Luxegehaktbrood met pompoen en chili-yoghurt
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui. Meng het gehakt met de ui, het ei, de mosterd, 3 el pompoenpitten en het paneermeel. Kruid met peper en lichtjes met zout.
-
2
Leg de ham zo op het werkvlak dat de sneetjes elkaar overlappen. Vorm een ovaal broodje met het gehakt en leg het in het midden van de plakjes ham. Wikkel de ham rond het gehakt en bind vast met keukentouw.
-
3
Leg het gehaktbroodje in een met boter ingevette ovenschaal en bak het gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven.
-
4
Snij de pompoen in halve maantjes en verwijder de pitten. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de panko met de geraspte parmezaan en voeg 2 à 3 eetlepels olijfolie toe. Strooi de crumble over de pompoen en zet bij het gehaktbroodje de laatste 25 minuten van de gaartijd.
-
5
Verwijder de zaadjes uit het chilipepertje en snipper fijn. Breng de Griekse yoghurt op smaak met het pepertje, zout en de helft van de koriander (fijngehakt).
-
6
Snij het gehaktbrood voorzichtig in plakjes. Serveer met de geroosterde pompoen en de Griekse yoghurt. Bestrooi met extra chili en koriander.