Recept

Schelvis met pompoen in driekazensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze smeltkazen liggen misschien minder voor de hand voor een kaassaus, maar geloof ons: ze passen er heerlijk in.

  • Fontina: een fruitige, boterige Noord-Italiaanse kaas. Ook lekker in een frittata of raclette.
  • Reblochon: een Franse kaas met gewassen korst. Lekker met aardappelen en in skigerechten zoals tartiflette.
  • Taleggio: een Italiaanse kaas met gewassen korst en een nootachtige smaak. Ook lekker bij risotto.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en spoel de courgette. Snij de pompoen, de aardappelen en de courgette in gelijke blokjes. Pel en snipper de sjalot. Fruit de sjalot aan in wat boter. Voeg de pompoen, de courgette en de aard-appelen toe en roerbak ze een 10-tal minuten. Kruid de groenten met de tijm, de rozemarijn, peper en zout.

  2. 2

    Maak een dikke kaassaus. Smelt 2 eetlepels boter in een steelpan. Roer er de bloem door en laat die even droog bakken. Blus al roerend en geleidelijk met de melk, tot je een dikke bechamelsaus hebt. Roer er van het vuur ¾ van de kazen door en breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Snij de schelvisfilet in 4 gelijke stukken. Vet een ovenschaal in en leg de stukken vis in de schotel. Leg er de gebakken groenten en aardappel rond. Lepel er de kaassaus over. Strooi erde rest van de geraspte kazen over en bak de schotel 25 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schelvis met pompoen in driekazensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!