Schelvis met pompoen in driekazensaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en spoel de courgette. Snij de pompoen, de aardappelen en de courgette in gelijke blokjes. Pel en snipper de sjalot. Fruit de sjalot aan in wat boter. Voeg de pompoen, de courgette en de aard-appelen toe en roerbak ze een 10-tal minuten. Kruid de groenten met de tijm, de rozemarijn, peper en zout.
-
2
Maak een dikke kaassaus. Smelt 2 eetlepels boter in een steelpan. Roer er de bloem door en laat die even droog bakken. Blus al roerend en geleidelijk met de melk, tot je een dikke bechamelsaus hebt. Roer er van het vuur ¾ van de kazen door en breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-
3
Snij de schelvisfilet in 4 gelijke stukken. Vet een ovenschaal in en leg de stukken vis in de schotel. Leg er de gebakken groenten en aardappel rond. Lepel er de kaassaus over. Strooi erde rest van de geraspte kazen over en bak de schotel 25 minuten in de oven.