Reegebraad met spruitjessalade
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid het gebraad met peper, zout en tijm. Bak het rondom rond in wat boter. Leg het in een ovenschaal. Giet er de wildfond rond en leg er de laurierblaadjes bij. Zet het gebraad zo'n 35 minuten in de oven.
-
2
Verwijder het steeltje van de spruitjes en maak de blaadjes een beetje losser. Snij ze samen met de boerenkool in reepjes.
-
3
Maak een vinaigrette met de gesnipperde sjalot, mosterd, honing, citroenrasp- en sap en olijfolie. Voeg de geraspte kaas toe en hussel door de salade. Werk af met de geroosterde amandelschilfers en de gedroogde cranberries.
-
4
Haal het gebraad uit de oven en dek het af met aluminiumfolie. Laat het 3 minuten rusten voor je het gebraad aansnijdt.
Tip: Lekker met gebakken krieltjes.