Spruitjessalade met pompoen, sinaasappel en granaatappel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de pompoen, snij hem overlangs door en verwijder de pitjes. Snij de twee helften van de pompoen in fijne schijven. Maak de spruitjes schoon en snij ze doormidden. Schik de spruitjes en de pompoen elk op een aparte met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout.
-
2
Bak de groenten in 20 à 25 minuten gaar in de oven. Haal ondertussen de pitjes uit de granaatappel. Snij de schil van de sinaasappelen los tot aan het vruchtvlees, snij het vruchtvlees in schijfjes en verwijder alle witte vliesjes. Pluk de blaadjes van de takjes dragon.
-
3
Schik de spruitjes en de pompoen op een schaal en werk ze af met de granaatappelpitjes, de schijfjes sinaasappel en de dragonblaadjes. Kruid met peper en zout.