Oliebollen gevuld met yoghurt en sinaasappel
bereiding
-
1
Meng de yoghurt met de rasp van een halve sinaasappel, de kaneel, kruidnagel, gember en suiker. Meng goed. Schep in een spuitzak met fijne punt en leg in de koelkast.
-
2
Maak de oliebollen. Klop het ei los met de melk. Meng bloem, bakpoeder, zout en suiker. Schenk het mengsel bij de bloem en voeg ook de gesmolten boter toe. Roer tot een samenhangend deeg.
-
3
Zet een pot met olie op het vuur of gebruik een frietketel. Zorg ervoor dat de temperatuur van de olie 170°C is.
-
4
Doe met een ijsschep bolletjes in het vet en frituur ze in kleine porties in ongeveer 4 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
5
Vul de oliebollen op met de yoghurtvulling en bestrooi met bloemsuiker.