Trifle van yoghurt, passievrucht en appel met eiwitcake
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eiwitten stijf. Voeg de suiker, het citroensap en 2 el maïszetmeel toe en klop nog enkele minuten. Voeg dan enkele druppels vanille- en amandelextract, het bakpoeder en de bloem toe en schep voorzichtig alles om.
-
2
Giet in een beboterde en bebloemde tulbandbakvorm en zet 40 à 45 minuten in de oven.
-
3
Schil de appelen, snij ze in blokjes en bak ze in een klontje boter. Voeg wat geraspte gember, honing en limoensap toe en laat ze karamelliseren. Laat afkoelen.
-
4
Snij de cake in plakjes. Prik uit de helft van de plakjes met een koekjesvormpje sterretjes. Prik op een stokje.
-
5
Vul de glaasjes met een laagje yoghurt, passievrucht, een schijfje cake en appeltjes en eindig met een toef yoghurt. Leg er een prikker met een sterretje bij.