Pizza kerstboom
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Snij vierkantjes van ± 5 cm van het pizzadeeg. Snij de chorizoplakjes in reepjes.
-
2
Beleg de helft van de vierkantjes met chorizo en cheddarkaas. Vouw de hoekjes om de vulling en maak er bolletjes van.
-
3
Beleg de andere helft met een klein beetje pesto en gemalen mozzarella en maak er ook bolletjes van. Leg de bolletjes in een vorm van een kerstboom op een bakplaat. Bestrijk met losgeklopt ei gemengd met wat gesmolten boter. Schuif de kerstboom 20 à 25 minuten in de oven.
-
4
Maak intussen de saus. Zet de passata op het vuur. Voeg een mespunt oregano en lookpoeder, 1/2 kl suiker, peper en zout toe. Laat nog enkele minuten doorkoken en laat dan lichtjes afkoelen.
-
5
Bestrooi de pizzaboom met geraspte parmezaan. Serveer met de tomatendipsaus.