Recept

Luxe kerstboom van bladerdeeg

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met dit recept steel je gegarandeerd de show op het kerstfeest! Met de vulling kun je variëren naar smaak (een zoete versie met hazelnootpasta is bijvoorbeeld ook heerlijk). Tip: laat je kinderen helpen bij het maken van deze kerstboom, ze zijn er meteen een kwartiertje zoet mee én zelfgemaakte hapjes smaken beter!

bereiding
  1. 1

    Rol de eerste lap deeg uit op een vel bakpapier. Snij er een kerstboomvorm uit: een driehoek met een stam.

  2. 2

    Bestrijk elk van de helften van de boom gelijkmatig met een van de tapenades.
Dek de boom af met de tweede lap bladerdeeg en keer alles om.


  3. 3

    Snij met behulp van de eerste kerstboom het 
teveel aan deeg van de bovenste lap af.
 Maak aan weerszijden ongeveer 10 inkepingen 
om de takken van de boom te vormen. 


  4. 4

    Draai elke tak spiraalsgewijs om. Doe dit voorzichtig 
en zo regelmatig mogelijk.

  5. 5

    Bestrijk de boom met eidooier. 
Bak de boom 20 minuten in een voorverwarmde oven op 210 °C. 
Serveer warm of lauw. 


Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!