Bisque van scampi’s
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij 8 kleine cirkeltjes uit het vel bladerdeeg en leg ze op een vel bakpapier. Klop de eierdooier los, leng aan met een scheutje water en bestrijk de plakjes bladerdeeg ermee. Bestrooi ze met pitten- en zadenmengeling, leg er nog een velletje bakpapier op en zet er een zwaarder gewicht op (bijvoorbeeld een ovenschaal). Zet ze 10 à 15 minuutjes in de oven. Laat afkoelen op een rooster.
-
2
Pel de ui en de knoflook en hak ze grof, samen met de schoongemaakte selderij. Stoof de knoflook, ui en de selderij samen met de scampi’spantsers in wat olijfolie. Bestrooi met wat bloem en laat even ‘uitdrogen’. Voeg de tomatenpuree, visbouillon en de cognac toe. Laat 1 uur zachtjes pruttelen onder een deksel.
-
3
Zeef de bouillon en kruid met peper, zout en wat cayennepeper. Verdeel de bisque over kopjes of glaasjes.
-
4
Bak de schoongemaakte scampi’s in wat olijfolie krokant en werk de soepjes ermee af. Snipper er nog wat fijngesneden dille en bieslook over en geef er een krokantje bij.