Hachis parmentier van kikkererwten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel en laat de kikkererwten uitlekken. Pel en snipper de look en de uien. Schil alle zoete aardappelen en snij in blokjes ( hou er 2 apart). Kook ze gaar in lichtgezouten water en pureer ze met een klontje boter.
-
2
Verhit de olijfolie in een grote stoofpan en stoof er de ui en de 2 resterende zoete aardappelen in. Kruid met een snuifje zout en laat 8 minuten op een zacht vuur stoven.
-
3
Voeg de look toe en breng op smaak met komijn, paprikapoeder en chilipoeder. Voeg de kikkererwten, tomatenblokjes en bouillon toe en laat 20 à 25 minuten garen op een zacht vuur.
-
4
Neem de pan van het vuur en voeg de goed gespoelde spinazie toe, schep om. Kruid met peper en zout. Schep in een ovenschaal en bedek met de zoete aardappelpuree. Meng de parmezaan en polenta en bestrooi er de ovenschaal mee. Schuif 40 à 45 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooi met gesnipperde peterselie en serveer.