Recept

Oosterse noedelsoep boordevol groenten en runderreepjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk vullende maaltijdsoep.

bereiding
  1. 1

    Breng de kombu samen met 1 liter water langzaam aan de kook in een kookpan zonder deksel. Verwijder de kombu zodra het water begint te koken. Breng dan het water opnieuw aan de kook en voeg de shiitakes samen met het steranijs toe. Laat 10 minuten trekken op een klein vuur.

  2. 2

    Giet de bouillon vervolgens door een neteldoek opnieuw in een kookpan, voeg eventueel nog een beetje water toe en breng op smaak met sojasaus.

  3. 3

    Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
Kruid de steaks met peper en zout en schroei ze 1 minuut aan beide kanten dicht in de pan.

  4. 4

    Spoel de lente-uitjes en snipper in ringen. Snij de chilipepertjes in fijne ringen. Schraap de wortelen en snij ze in reepjes. Spoel de kool en snij in reepjes. Spoel de maïs af en laat uitlekken.

  5. 5

    Kook de eieren zacht. Pel en halveer ze.
 Snij het vlees in dunne plakjes en verdeel ze samen met de uitgelekte mie, chili en groenten over voorverwarmde kommetjes. Giet de hete bouillon eroverheen en leg er telkens een half eitje op. Maal er wat peper overheen en serveer.


Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Oosterse noedelsoep boordevol groenten en runderreepjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!