Recept van Sandra Bekkari: Taboulé van bloemkool met kikkererwten en granaatappel
bereiding
-
1
Mix de bloemkoolroosjes in een keukenmachine of blender tot kleine korrels. Mix niet te lang zodat het geen moes wordt.
-
2
Rol de granaatappel over het werkblad terwijl je er hard op duwt. Snijd de vrucht in tweeën en verwijder de pitjes door met een lepel op de schil te kloppen.
-
3
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
4
Meng 3 el olijfolie met het sap van de limoen en voeg wat verse munt en koriander toe.
-
5
Rooster de amandelen in een antiaanbakpan zonder vetstof.
-
6
Bak de couscous van bloemkool een paar minuten in de pan in een klein beetje olijfolie. Voeg de ras el hanout toe en kruid met peper en zout.
-
7
Meng met de overige ingrediënten en werk af met nog wat verse kruiden.
Ingrediënten voor
2 personen- bloemkool (in roosjes)½
- granaatappel1
- kikkererwten (uit bokaal of blik)140 g
- olijfolie
- limoensap (van 1/2 limoen)
- verse munt (in stukjes gescheurd)
- verse koriander (in stukjes gescheurd; kan ook met platte peterselie)
- blanke amandelen (grof gehakt)2 el
- ras-el-hanout (kruidenmengeling, te koop in de supermarkt) snuifje
- zwarte peper
- zeezout snuifje
- zongedroogde tomaten (in stukjes)6