Recept

Recept van Sandra Bekkari: Quiche van amandelmeel met spinazie en champignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:


bereiding
  1. 1

    Doe het amandelmeel in een kom. Voeg de olie toe. Voeg de eieren toe en meng.

  2. 2

    Vet de bodem van de springvorm in. Verdeel het deeg over de bodem en maak een randje. Prik in met een vork en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.

  3. 3

    Pel de sjalotjes en snipper fijn. Plet de knoflook en snij in stukken. Verwarm de pan voor met een scheut olijfolie. Maak intussen de champignons schoon en snij in stukken. Bak ze in de pan. Snij de courgette in plakjes, doe de sjalot bij de champignons en pers de look uit. Voeg een scheutje balsamico toe en laat verder garen.

  4. 4

    Haal de bodem uit de oven. Schep de champignons in een kom.

  5. 5

    Doe nog wat olijfolie in de pan. Laat de spinazie slinken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  6. 6

    Klop de eieren los in de kom. Doe er de plattekaas bij. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en Italiaanse kruiden. Werk af met citroenzeste en meng.

  7. 7

    Duw de spinazie door een zeef. Bestrooi de bodem met wat extra amandelmeel. Lepel er laagjes spinazie, courgette en champignons over en giet er de plattekaasvulling over. Werk af met Italiaanse kruiden.

  8. 8

    Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180 °C.

  9. 9

    Haal uit de oven en verwijder de springvorm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!