Lasagne met zalm, broccoli en lichte roomsaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Kook de lasagnevellen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli gaar in lichtgezouten water. Giet af. Voeg een scheutje olijfolie toe en pureer de broccoli. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
2
Bak het sjalotje glazig in olijfolie. Giet er de room bij en breng aan de kook. Los het maïszetmeel op in wat warme room en giet al roerend bij de rest tot de saus indikt. Snij de zalmfilets in fijne plakjes. Kruid met peper en zout.
-
3
Schik per portie 1 lasagnevel op een met bakpapier beklede bakplaat. Schep er de helft van de broccolipuree op en vervolgens de zalm. Herhaal. Eindig met broccolipuree. Lepel er de room over en bestrooi met de amandelschilfers. Schuif 30 minuten in de oven.