Lasagne met rapen, aardpeer, witte vis, bloemkoolbechamel en mozzarella
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Hussel de aardpeer met 1 el olijfolie en meng er de oregano door. Kruid met peper en zout. Doe hetzelfde met de rapen maar meng hier de tijm door.
-
2
Bak de knoflook en de sjalotten glazig in wat boter. Kook de bloemkoolroosjes gaar in de bouillon. Schep met een schuimspaan in een blender en voeg de knoflook en sjalotten, een scheutje bouillon en een scheutje melk toe en kruid met peper en zout. Mix glad en roer er de peterselie door.
-
3
Verdeel een beetje saus over de bodem van een ruime ovenschaal en leg er 4 lasagnevellen naast elkaar in. Verdeel er de helft van de groenten in laagjes over. Leg er de vis op, kruid met peper en zout en bestrooi met de noten. Schep een laagje saus over de vis en leg er 4 lasagneblaadjes en de resterende groenten op. Verdeel er nog een laagje saus en 4 lasagnevellen over en eindig met de rest van de saus.
-
4
Snij de mozzarella in plakjes en verdeel over de lasagne. Zet 35 minuten in de oven. Serveer met een groene salade.