De spaghetti van Nathalie Meskens
bereiding
-
1
Pel de uien en de knoflook en snipper ze fijn. Schil de wortelen en snij in kleine stukjes. Spoel de chilipepers en snij in kleine stukjes. Laat de pitjes erin als je van spicy houdt.
-
2
Verwarm de kokosolie in een diepe pan en stoof de ui aan met de knoflook. Voeg wanneer de ui glazig is de wortelen en de chilipepers toe. Stoof 5 minuten aan en voeg de tomaten en de laurier toe. Laat zachtjes verder pruttelen op een laag vuur.
-
3
Bak intussen het gehakt rul in een pan. Hiervoor heb je geen vetstof nodig. Kruid met kaneel, peper en zout en blus met rode wijn. Voeg het vlees toe aan de saus en laat nog eventjes sudderen.
-
4
Trek de basilicumblaadjes los en blend ze met 40 g pijnboompitten en de parmezaan tot pesto in een keukenmachine.
-
5
Laat de pijnboompitten kleuren in een droge pan. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en spoel de rucola.
-
6
Doe de pasta in een diep bord. Schep er een lepel saus over. Werk af met een toefje pesto, pijnboompitten, rucola en basilicumblaadjes.