Recept

Chicken mole enchilada's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mexicaanse enchilada's met kip.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Ontpit de tomaatjes en snij in blokjes. Snipper de pepers, zonder zaadjes. Fruit de ui, knoflook en tomaat in de olie. Voeg de chilipeper toe roerbak 3 minuten. Laat onder deksel, op zacht vuur, nog 10 minuten garen. Laat afkoelen.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Doe het mengsel in een blender en mix fijn. Doe de mix in de pan en voeg de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat er de chocolade in smelten. Laat de saus 15 minuten indikken terwijl je regelmatig roert. Kruid met komijn, kaneel, peper en zout.

  3. 3

    Meng de in draadjes getrokken kip let met 100 gram cheddar en 3 à 4 eetlepels van de chocoladesaus.

  4. 4

    Verdeel de vulling over de tortilla’s en rol op, leg ze in een ingevette ovenschotel verdeel er de rest van de saus en de kaas over, zet 25 minuten in de oven op 180°C.

  5. 5

    Halveer de avocado, verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil. Snij in blokjes en strooi over de ovenschotel. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chicken mole enchilada's

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!