Koffieparfait
bereiding
-
1
Laat het gelatineblaadje weken in koud water. Verwarm de koffie. Knijp de gelatine uit en roer hem, van het vuur af, door de koffie. Blijf stevig roeren tot de gelatine volledig opgelost is.
-
2
Klop de eierdooiers wit schuimig met de fijne suiker. Giet er in een straaltje de afgekoelde koffiestroop bij. Blijf kloppen tot het mengsel volledig afgekoeld is.
-
3
Klop de room stijf en spatel de slagroom met kleine hoeveelheden tegelijk door de koffiecrème.
-
4
Verdeel de koffieparfait over kleine vormpjes. Laat tenminste 4 uur opstijven in de diepvriezer. Haal ze een uurtje voor het serveren uit de diepvriezer en zet ze in de koelkast.
-
5
Ontvorm de parfaits net voor het opdienen op dessertbordjes. Werk af met een flinke toef slagroom, chocoladeschilfers en chocoladekoffiebonen. Serveer meteen.