Recept

Asperges met burrata, tomaten en quinoa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk recept van Libelle Lekker-chef Ilse: “Dit gerecht combineert verschillende structuren en smaken: het nootachtige van de asperges, het zoete van de tomaatjes en het knapperige van de gepofte quinoa en nootjes."

bereiding
  1. 1

    Schil de asperges en blancheer ze 8 à 12 minuten in gezouten water. Laat goed uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. 3

    Halveer de kerstomaten en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Snipper de knoflook, tijm- en rozemarijnblaadjes fijn en meng met 50 ml olijfolie onder de koriander- en venkelzaadjes. Sprenkel dit over de kerstomaatjes, kruid nog met peper en fleur de sel. Zet gedurende 15 à 18 minuten in de voorverwarmde oven. Roer regelmatig om. Doe de tomaatjes in een bokaaltje of kommetje, sprenkel er nog ruim wat olijfolie over.

  4. 4

    Rooster de gehakte amandelen in een pan en voeg op het laatst ook de gepofte quinoa toe. 

  5. 5

    Wentel de asperges door een beetje olijfolie en gril ze in een hete grillpan. Kruid met peper en zout. 

  6. 6

    Verdeel de asperges en burrata over een bord. Lepel er de gekonfijte tomaatjes met de olijfolie over. Werk af met de amandel-quinoacrumble en enkele blaadjes groen (crest) of basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Asperges met burrata, tomaten en quinoa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!