Asperges met burrata, tomaten en quinoa
bereiding
-
1
Schil de asperges en blancheer ze 8 à 12 minuten in gezouten water. Laat goed uitlekken op keukenpapier.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
3
Halveer de kerstomaten en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Snipper de knoflook, tijm- en rozemarijnblaadjes fijn en meng met 50 ml olijfolie onder de koriander- en venkelzaadjes. Sprenkel dit over de kerstomaatjes, kruid nog met peper en fleur de sel. Zet gedurende 15 à 18 minuten in de voorverwarmde oven. Roer regelmatig om. Doe de tomaatjes in een bokaaltje of kommetje, sprenkel er nog ruim wat olijfolie over.
-
4
Rooster de gehakte amandelen in een pan en voeg op het laatst ook de gepofte quinoa toe.
-
5
Wentel de asperges door een beetje olijfolie en gril ze in een hete grillpan. Kruid met peper en zout.
-
6
Verdeel de asperges en burrata over een bord. Lepel er de gekonfijte tomaatjes met de olijfolie over. Werk af met de amandel-quinoacrumble en enkele blaadjes groen (crest) of basilicum.