Citroenkip met krieltjes en groene asperges
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de kipfilets met peper, zout, de kippenkruiden en het paprikapoeder. Bak ze kort aan in een pan met 1 el olijfolie. Neem een bakplaat met bakpapier en schik hier de kipfilets op. Snij de citroen in schijfjes en schik ze op de kipfilets.
-
2
Spoel de krieltjes, snij ze in de helft en schik ze bij op de bakplaat. Spoel de groene aspergepunten.
-
3
et 3 kommetjes klaar, doe in het eerste de bloem, in het tweede het losgeklopt eitje en in het derde de panko gemengd met de parmezaan en de fijngehakte peterselie. Neem de asperges en wentel ze één voor één door de bloem, het losgeklopte ei en het pankomengsel. Laat het bovenste puntje wel vrij.
-
4
Schik de asperges bij op de bakplaat. Bedruppel het geheel nog met de rest van de olijfolie, kruid met peper en zout en schik er de takjes tijm tussen. Bak het geheel zo’n 35 minuten in de oven tot alles mooi gaar is.