Recept

Lamskroontje met pestokorst, groene asperges en krieltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zondagse maaltijd van Libelle Lekker-chef Natalie.

Natalie tipt: “Haal het vlees uit de oven en laat het nog even rusten in aluminiumfolie voor je het aansnijdt”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Boen de minikrieltjes schoon en lepel er 2 eetlepels pesto onder. Bak de minikrieltjes 20 à 25 minuten in de oven.

  2. 2

    Blancheer de erwtjes 1 minuut in licht­gezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken onder ijskoud water. Maak de radijsjes schoon en snij ze in plakjes. Meng de erwtjes met de radijsjes, de gesnipperde dille, munt en peterselie, een scheutje olijfolie, peper en zout.

  3. 3

    Maak de groene asperges schoon. Je hoeft ze niet te schillen, maar breek wel de houtachtige uiteinden af.

  4. 4

    Verhit boter in een pan en korst de lamskroon aan beide kanten kort aan. Leg de lamskroon in een ingeoliede ovenschaal en bestrijk de bovenkant met de rest van de pesto. Leg er de groene asperges rond en gaar het lam en de asperges de laatste 10 minuten mee met de krieltjes in de oven.

  5. 5

    Serveer de lamskroon met de groene asperges, de minikrieltjes en de erwtjes­-radijssalade. Werk ze af met de gehakte pistachenootjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamskroontje met pestokorst, groene asperges en krieltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!