Recept

Kippenballetjesragout met witbier

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een variant op vol-au-vent.

bereiding
  1. 1

    Meng het gehakt met het ei en broodkruim, kruid met peper en zout en rol er balletjes van. Breng de bouillon aan de kook en pocheer de gehaktballetjes op een zacht vuur tot ze komen bovendrijven.

  2. 2

    Blancheer of stoom de erwtjes en wortelen beetgaar en zet opzij.

  3. 3

    Smelt de boter in een sauspan, roer er de bloem door en laat even pruttelen. Giet er al roerend het bier bij en vervolgens, beetje bij beetje, de bouillon, tot de saus mooi gebonden is. Roer er de room door en breng op smaak met citroensap, peper en zout. Laat eventueel nog even sudderen tot je de bloem niet meer proeft.

  4. 4

    Doe de gehaktballetjes, de erwtjes en de wortelen in de saus en warm het geheel nog even door. Werk af met wat verse kervel. Lekker met frietjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kippenballetjesragout met witbier

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!