Recept

Heilbot met miso-dressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Uit Japan komt dit heerlijke recept met heilbot en miso.

bereiding
  1. 1

    Breng de mirin met de sake aan de kook. Roer er de misopasta en suiker door, zodat je een kleverig papje krijgt.

  2. 2

    Leg de stukken vis in een schaal en lepel er de misomarinade over. Hou wat van de marinade apart. Laat de vis 1 uur marineren in de koelkast.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de vis op een rooster. Bak 18 à 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Kook de noedels gaar in lichtgezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de paksoi en bimi. Snij de paksoi in repen en verdeel de bimi of broccoli in kleine roosjes. Roerbak ze kort in de wok tot ze beetgaar zijn.

  5. 5

    Spoel de lente-ui en snij in schuine ringen. Serveer de vis op een bedje van noedels en gewokte paksoi en bimi. Werk af met wat van de marinade en bestrooi met de lente-ui en sesamzaadjes. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Heilbot met miso-dressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!