Recept

Pannenkoekentaart gevuld met mascarpone

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pannenkoeken en taart: het beste van twee werelden!

bereiding
  1. 1

    Smelt de boter voor de pannenkoeken. Klop de eieren los in een ruime kom en meng er de bloem door. Voeg beetje bij beetje de melk toe tot er een glad beslag ontstaat. Klop er de vanillesuiker, een snuifje zout en de gesmolten boter door. Laat een kwartier rusten.

  2. 2

    Smelt telkens een klein klontje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en een diameter van 18 centimeter en bak ongeveer 16 dunne pannenkoeken van het beslag. Laat afkoelen.

  3. 3

    Klop voor de vulling de slagroom lobbig (= bijna stijf) met de vanillesuiker. Roer de mascarpone los met de poedersuiker. Hou 1 koffielepel van de limoenrasp apart en schep de rest samen met het limoensap door de slagroom.

  4. 4

    Bestrijk elke pannenkoek dun met het roommengsel. Ga zo door tot de pannenkoeken op zijn en bestrijk ook de laatste pannenkoek met de room. Laat ongeveer 2 uur in de koelkast opstijven en helemaal koud worden. Bestrooi met de amandelschilfers en poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pannenkoekentaart gevuld met mascarpone

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!